Αρχική » Blog » Το μέλλον της εργασίας: Οι νέοι τρόποι για να δουλεύουμε πιο αποτελεσματικά

Το μέλλον της εργασίας: Οι νέοι τρόποι για να δουλεύουμε πιο αποτελεσματικά

Εσύ έχεις αυτά τα χαρακτηριστικά;

από Paranoid.gr

Οι εταιρείες εξετάζουν νέους τρόπους πάνω στους οποίους οι εργαζόμενοι θα συνυπάρχουν και θα εργάζονται. Μερικές αλλαγές είναι οι παρακάτω, και οφείλουμε να πούμε πως είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες…

Διαφάνεια

Η μεγαλύτερη διαφάνεια στις επιχειρήσεις μπορεί να δημιουργήσει πιο υγιή εργασιακά περιβάλλοντα και ισχυρότερες εταιρείες με πληροφορίες προσβάσιμες σε όλους. Eφαρμογές όπως το Trello και το Asana για να τεκμηριώσουμε τη δουλειά μας και υπηρεσίες όπως το Google Drive για να κάνουμε όλα τα αρχεία στα οποία εργαζόμαστε προσβάσιμα σε όποιον τα χρειάζεται. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με τον παλιό τρόπο εκτέλεσης των πραγμάτων, όπου τα μέλη της ομάδας αποθήκευαν αρχεία σε μεμονωμένους υπολογιστές: η πλήρης διαφάνεια σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση στην εργασία του καθενός ανά πάσα στιγμή.

Διαπροσωπικές σχέσεις

Οι καλύτερες εταιρείες που στοχεύουν το μέλλον δίνουν μεγάλη προσοχή στις ανάγκες των εργαζομένων τους, από την προσωπική ευημερία μέχρι την εξέλιξη της σταδιοδρομίας: γνωρίζουν ότι μια εσωτερική κουλτούρα όπου οι άνθρωποι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και φροντίζονται διευκολύνει αυτή τη στάση για να περάσει και στους πελάτες.

Διαρκής εκπαίδευση

Στον ψηφιακό κόσμο αλλά όχι μόνο, τα πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και οι καλύτερες εταιρείες εργάζονται για να κρατούν τους υπαλλήλους τους ενημερωμένους σε αυτές τις αλλαγές.

Η Rachel Stephens, SEO & Consumer Behavior Analyst για το Totally Promotional, πιστεύει ότι η συνεχής μάθηση είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας της ομάδας της. «Στο τμήμα μάρκετινγκ», λέει, «περνάμε χρόνο κατά τη διάρκεια της κανονικής εργάσιμης εβδομάδας διαβάζοντας και ερευνώντας τι νέο υπάρχει στο διαδικτυακό μάρκετινγκ. Πηγαίνουμε επίσης σε συνέδρια για να μαθαίνουμε συνεχώς. Είναι μια κουλτούρα μάθησης».

Λιγότερα meetings χωρίς ουσιαστικό λόγο

Τα meetings είναι συχνά ένας χρήσιμος τρόπος για να συλλάβετε ιδέες και να απογειώσετε αυτές τις ιδέες σας, αλλά μπορούν επίσης να εξελιχθούν γρήγορα σε χάσιμο χρόνου! Σκεφτείτε προσεκτικά ποιος πρέπει να είναι στην κλήση. Ο καθένας χρειάζεται λίγο χρόνο εκ των προτέρων για να προετοιμαστεί και να διατυπώσει μια γνώμη. Εάν προσκληθείτε σε μια κλήση και δεν μπορείτε να διαβάσετε το υλικό εγκαίρως καλύτερα να αρνηθείτε να συμμετέχετε. Όχι περισσότερα από 5 άτομα ανά κλήση κατά γενικό κανόνα.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σου αρέσει