Αρχική » Blog » Το λάθος που έκανε ο Τζέιμς Κάμερον με τον «Εξολοθρευτή»

Το λάθος που έκανε ο Τζέιμς Κάμερον με τον «Εξολοθρευτή»

Ναι, υπάρχει λάθος

από Paranoid.gr

Ένας από τους πιο σπουδαίους και πετυχημένους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Όχι μόνο εμπορικά αλλά και βραβευμένος με Όσκαρ ο Τζέιμς Κάμερον ακόμα μετανιώνει που πούλησε το σενάριο για τον «Εξολοθρευτή», μόλις για ένα δολάριο.

Η ταινία έσκισε εμπορικά και είχε συνέχεια, τον ανέδειξε σε σκηνοθέτη πρώτης γραμμής, ανοίγοντας πόρτες στο Χόλιγουντ για να κάνει τον Τιτανικό και το Avatar που γέμισαν με μερικά δις τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Όμως εκείνη η στιγμή που υπογράφει για να πουλήσει το σενάριο του Εξολοθρευτή για μόλις ένα δολάριο, του έχει μείνει ως μεγάλο παράπονο.

Το 1981 ο Κάμερον σκηνοθετεί το “Πιράνχας 2: Ιπτάμενοι Δολοφόνοι”, και το κοινό του γυρνάει τη πόρτα. Οι κριτικοί τον αποκαλούν γραφικό και φαντασμένο σκηνοθέτη.

Μετά την αποτυχία της ταινίας τα γραφεία παραγωγών στο Χόλιγουντ είναι διαστακτικοί απέναντί του, και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα “προχωρημένα” σενάρια του.

Την ίδια περίοδο αρρωσταίνει βαριά.Ενώ νοσηλεύεται με πυρετό, βλέπει σε παραισθήσεις το σενάριο για την καινούργια του ταινία. Το θρυλικό πλέον Εξολοθρευτή.

Όταν παίρνει εξιτήριο με το σενάριο στα χέρια προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση, αλλά μάταια. Η μόνη του ελπίδα μια Αμερικανίδα παραγωγός, η Γκέιλ Αν Χερντ, σκληρή διαπραγματεύτρια, αφού του προσφέρει μόνο ένα δολάριο για τη ταινία. Με όρο να είναι αυτός ο σκηνοθέτης και να μην αλλάξει ούτε μια σκηνή από αυτό που είχε στο μυαλό του, ο Κάμερον δέχεται και η ταινία ξεκινάει να γυρίζεται.

Εκτός της τεράστιας επιτυχίας που σημείωσε εισπρακτικά, θεωρείται μία από τις ταινίες σταθμός στο σύγχρονο σινεμά, και οι ΗΠΑ την συγκαταλέγουν στους εθνικούς θησαυρούς.

Σε κάθε του συνέντευξη ο Κάμερον αναφέρει αυτή την ιστορία και δεν κρύβει την απογοήτευση του, για τον εαυτό του που δεν πίστεψε στο υλικό του και βιάστηκε να υπογράψει. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν, αν έλεγε όχι…

Πηγή

Μπορεί επίσης να σου αρέσει