Αρχική » Blog » Τα superfoods που προτιμούσαν οι Θεοί του Ολύμπου

Τα superfoods που προτιμούσαν οι Θεοί του Ολύμπου

Οι αρχαίοι και πάλι δείχνουν το δρόμο!

από Paranoid.gr

Πριν αρχίσεις τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής δοκίμασε να εντάξεις στο διαιτολόγιο σου κάποια από τα θαυματουργά τρόφιμα που μας χαρίζει απλόχερα η Γη. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καταλάβει από πολύ νωρίς τη σημασία της διατροφής για την υγεία μας για αυτό και κατέγραφαν το που βοηθάει κάθε τρόφιμο στον οργανισμό μας. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η σύνδεση της διατροφής με τους Θεούς που τότε χρησιμοποιούνταν για να προτρέψουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν καινούργιες καλλιέργειες.

Παντζάρι

Η θεά Αφροδίτη διατηρούσε την ομορφιά της με τη βοήθεια του χυμού απο παντζάρι. Πράγματι ο χυμός από παντζάρι έχει βιταμίνη C  πλήθος αντιοξειδωτικών που βοηθάει στην νεανική όψη της επιδερμίδας.

Δίκταμος

Ο Αινείας τραυματίστηκε σοβάρα κατά του πολέμου στη Τροία και η Θεά Αφροδίτη του έστειλε μια αλοιφή από δίκταμο για να κλείσει η πληγή. Και όμως ο δίκταμος έχει επουλωτικές ιδιότητες, ενώ χρησιμοποιείται και για παθήσεις του στομάχου και για κρυολογήματα.

Αμύγδαλα

Ο Έλληνας γιατρός του 1ου μ. Χ. αιώνα, Διοσκουρίδης, έδινε να πίνουν αμυγδαλέλαιο σε όσους δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το μεθύσι. Μπορεί το αμύγδαλο να έχει πολλά συστατικά που να προσφέρουν πολλά στον οργανισμό μας, αλλά δεν έχει βρεθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στο Hangover.

Παπαρουνόσπορος

O θεός Ύπνος έφτιαξε ένα μείγμα με βασικό συστατικό τον παπαρουνόσπορο, για να ηρεμήσει τη θεά Δήμητρα, όταν ο Άδης απήγαγε την κόρη της Περσεφόνη. Και σήμερα όμως πολλά από τα φυτικά χάπια που χρησιμοποιούν όσοι έχουν πρόβλημα με τον ύπνο έχουν σαν βασικό συστατικό τον παπαρουνόσπορο.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σου αρέσει