Αρχική » Blog » Σήμερα έμαθα: Γιατί φοράμε άλλα παπούτσια στο bowling;

Σήμερα έμαθα: Γιατί φοράμε άλλα παπούτσια στο bowling;

Δεν είναι ο λόγος που νομίζατε μάλλον

από Paranoid.gr

Μπορεί να μην είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα μας, αλλά σίγουρα αρκετοί έχουν παίξει έστω και μια φορά. Είναι ένας τρόπος κοινωνικοποίησης, ανταγωνισμού και ευχαρίστησης.

Το μεγαλύτερο ερώτημα που προκύπτει από τη στιγμή που θα βρεθείς σε μια αίθουσα είναι γιατί πρέπει να αλλάξουμε παπούτσια και να φορέσουμε τα λεγόμενα bowling shoes. Γιατί να φορέσουμε άβολα και πιθανόν βρωμερά παπούτσια;

Κάποιοι λένε ότι σε βοηθούν να μη γλιστράς σε λεία πατώματα, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Τα καλά παπούτσια του bowling έχουν λείες σόλες ώστε η παίκτες να μπορούν να γλιστρούν στην επιφάνεια του διαδρόμου, επιτρέποντας στο σώμα να έχει μεγαλύτερο εύρος κινήσεων. Κι αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος να τα φοράτε αντί για τα κανονικά σας παπούτσια.

Φανταστείτε να φοράτε αθλητικά παπούτσια. Όταν ρίχνετε την μπάλα και εκείνα στερεώνονται στη θέση τους, τότε ασκείτε μεγαλύτερη πίεση στους αστραγάλους, τα γόνατα, τον καρπό και άλλες αρθρώσεις. Οπότε θα πρέπει να γλιστρήσετε και όχι να σταματήσετε, οπότε γι’ αυτό φοράτε τα bowling shoes.

Αλλά δεν γλιστρούν όσο νομίζετε. Οι σόλες δεν είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένες από δέρμα, αφού η φτέρνα είναι φτιαγμένη από καουτσούκ, κ’άτι που λειτουργεί ως φρένο. Οπότε ναι μεν γλιστράτε, αλλά όχι σαν να είστε πάνω σε πάγο.

Ενώ κατά κύριο λόγο η αλλαγή είναι θέμα ασφαλείας, θέλουν επίσης να προστατέψουν την επιφάνεια του πατώματος. Αν όλοι φορούσαν τα παπούτσια που φοράνε στον δρόμο, οι διάδρομοι θα γδέρνονταν και θα ήταν πιο βρώμικοι. Φανταστείτε για παράδειγμα να έχετε πατήσει τσίχλα και να μπείτε μέσα στην αίθουσα. Τα παπούτσια του bowling φοριούνται μόνο μέσα και μπορούν επίσης να προστατέψουν το πάτωμα αν έξω βρέχει ή χιονίζει.

Αν παίζετε συχνά τότε καλύτερα θα ήταν να αγοράσετε δικά σας. Αλλά αν παίζετε που και που τότε δεν χρειάζεται. Και μην φοβάστε για βακτήρια, μύκητες ή κάτι τέτοιο. Τα παπούτσια καθαρίζονται μετά από κάθε παιχνίδι, χρησιμοποιώντας ειδικό σπρέι. Οπότε να έχετε γερές κάλτσες και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σου αρέσει