Αρχική » Blog » Οι 6 λέξεις που μια μαμά λέει κάθε βράδυ στο παιδί πριν τον ύπνο

Οι 6 λέξεις που μια μαμά λέει κάθε βράδυ στο παιδί πριν τον ύπνο

Μανούλες, τις λέτε κι εσείς;

από Paranoid.gr

Μια μαμά blogger, η Μέγκαν Πάτερσον, αποκάλυψε ότι εφαρμόζει κάθε βράδυ μια συγκεκριμένη ρουτίνα, για να βελτιώσει και την ποιότητα του ύπνου του, αλλά και τη ζωή του γενικότερα.

Επαναλαμβάνει λοιπόν λίγο πριν τον ύπνο τις 6 ίδιες λέξεις κάθε μέρα, που όπως αναφέρει, σίγουρα μιλάνε στην ψυχή του παιδιού της. Του λέει λοιπόν «Eίμαι περήφανη που είμαι μαμά σου!». Και εξηγεί γιατί και πως πήρε αυτή την απόφαση να το κάνει.

«Άρχισα να παρατηρώ ένα συγκεκριμένο μοτίβο τα βράδια στην συμπεριφορά της τότε 7χρονης κόρης μου πριν από τον ύπνο. Ήταν ένα μοτίβο πολύ ανήσυχο, που εμπεριείχε τον φόβο της αποτυχίας. Είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί πολύ συχνά τις λέξεις ‘φοβάμαι’ και ‘πιέζομαι’ και ήταν σαν να αισθανόταν ότι κουβαλούσε πάνω της όλο το βάρος του κόσμου. Αυτό με πόνεσε», αναφέρει.

«Στην αρχή ήμουν θυμωμένη που ήθελε να είναι τέλεια σε τόσο μικρή ηλικία. Μου φάνηκε περίεργο που η αγάπη μας προς αυτήν, που ποτέ δεν αμφισβητήθηκε, δεν της αρκούσε. Αυτό με έκανε να αποκτήσω μαι συνήθιεα που θα τη βοηθούσε να ηρεμήσει. Κια έτσι κάθε νύχτα της λέω έξι απλές λέξεις: Eίμαι περήφανη που είμαι μαμά σου» συνέχισε.

Και κατέληξε λέγοντας πως «Ένα βράδυ, σχεδόν έναν χρόνο μετά που άρχισα να λέω αυτές τις έξι λέξεις, μου είπε ‘Ε, μαμά’, ενώ ήμασταν στο σκοτάδι. Κοντοστάθηκα λίγο και άκουσα τη φωνούλα της να λέει ‘Κι εγώ είμαι περήφανη που είμαι κόρη σου!’».

Γι’ αυτό προτείνει στους γονείς να χρησιμοποιούν αυτή τη φράση, ώστε τα παιδιά να αισθάνονται πιο ήρεμα και πιο ασφαλή.

ΠηγήΦράσεις που λέει μια μαμά

Μπορεί επίσης να σου αρέσει