Αρχική » Blog » «Ω Θεέ μου, ήρθες ξανά;» Βασιλιάς Κάρολος για Λιζ Τρας

«Ω Θεέ μου, ήρθες ξανά;» Βασιλιάς Κάρολος για Λιζ Τρας

Χωρίς ενθουσιασμό ο βασιλιάς Κάρολος στη δεύτερη συνάντηση με τη Λιζ Τρας

από Paranoid.gr

Έναν όχι και τόσο εγκάρδιο χαιρετισμό επεφύλασσε ο βασιλιάς Κάρολος στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Λιζ Τρας κατά την εβδομαδιαία ακρόαση.

Το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα ένα απόσπασμα που τραβήχτηκε κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας ακρόασης και δείχνει αρχικά ένα ζευγάρι διπλές πόρτες να ανοίγουν από το προσωπικό και την πρωθυπουργό να συνοδεύεται στο εσωτερικό από τον ιπποκόμο.

Η υποδοχή της Λιζ Τρας από τον βασιλιά Κάρολο
Καθώς εισέρχεται στην αίθουσα υποδοχής, ο υπηρέτης την ανακοινώνει λέγοντας: «Η πρωθυπουργός, Μεγαλειότατε», με την Λις Τρας να προχωράει μπροστά για να δώσει το χέρι στον βασιλιά, κάνοντας φυσικά, μια υπόκλιση. «Μεγαλειότατε, χαίρομαι που σας ξαναβλέπω» του λέει.

Ο βασιλιάς Κάρολος τότε, χαμογελώντας, της απαντά: «Ώστε ήρθες ξανά;» για να λάβει την απάντηση: «Είναι μεγάλη μου χαρά».
Αυτό όμως που δεν περίμενε ίσως κανείς να ακούσει, ήταν τα επόμενα λόγια του βασιλιά, που της λέει: «Θεέ μου, ω Θεέ μου. Τέλος πάντων».

Αν και δεν είναι σαφές τι εννοούσε με το σχόλιό του, δεν ήταν μια εύκολη εβδομάδα για την Βρετανίδα πρωθυπουργό, καθώς αντιμετωπίζει μια πολιτική και οικονομική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να έχουν τρομάξει με τα οικονομικά της σχέδια και το Συντηρητικό της Κόμμα να καταρρέει στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σου αρέσει