Αρχική » Blog » Η μυθική έπαυλη του Μπίλ Γκέιτς των 154 εκατομμυρίων δολαρίων

Η μυθική έπαυλη του Μπίλ Γκέιτς των 154 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα από τα ακίνητα που αγαπά ιδιαίτερα

από Paranoid.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν κάποτε ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Πλέον είναι 5ος πλουσιότερος αλλά αυτό δεν αλλάζει και πολλά, αφού η περιουσία του φτάνει τα 111 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από το χρήμα, έχει στην κατοχή του και πολλά ακίνητα. Το «Xanadu 2.0» είναι ένα από αυτά. Μιλάμε για μια υπερπολυτελή έπαυλη στο Σιάτλ των ΗΠΑ, η οποία εκτιμάται ότι φτάνει σε αξία μέχρι και τα 154 εκατομμύρια δολάρια. Το όνομα που της έδωσε το «Xanadu», σημαίνει ειδυλλιακό μέρος και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα, Kubla Khan.

Το περιβάλλον είναι στα πολύ κύρια ενδιαφέροντά του γι’ αυτό και το σπίτι του δεν θα μπορούσε να μην φτιάξει ένα παραδεισένιο μέρος για σπίτι του. Αγόρασε την έκταση το 1988 και του πήρε επτά χρόνια να τη χτίσει. Όπως αναφέρει το therichest.com, ξόδεψε συνολικά 63 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της, η οποία θυμίζει περισσότερο οικοδομικό συγκρότημα παρά έπαυλη.

Τα επόμενα χρόνια αγόρασε και τις γύρω εκτάσεις, ενώ το εσωτερικότης έπαυλης σχεδίασε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Τιερί Ντεσπόν. Έχει επτά υπνοδωμάτια, 6 κουζίνες και 24 μπάνια. Η κεντρική της τραπεζαρία μπορεί να χωρέσει και 200 άτομα. Η έπαυλη διαθέτει επίσης σάουνα, γυμναστήριο και χαμάμ.

Μέσα σε αυτή την έπαυλη φιλοξενούνται έργα τέχνης και πολύτιμα βιβλία, όπως το περίφημο Codex Leicester του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, από τα αγαπημένο του Γκέιτς. Το αγόρασε για 30,8 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης μια φήμη λέει ότι μέσα στην έπαυλη υπάρχει και μια τεχνητή παραλία, με την άμμο να έχει έρθει από τη Χαβάη.

 

Πηγή

 

Μπορεί επίσης να σου αρέσει