Αρχική » Blog » Ειδικός εξηγεί γιατί αν έχετε ένα από αυτά τα παλιά iPhone πρέπει να το αλλάξετε τώρα

Ειδικός εξηγεί γιατί αν έχετε ένα από αυτά τα παλιά iPhone πρέπει να το αλλάξετε τώρα

Και ας είναι ακριβό το iPhone 14

από Paranoid.gr

Σε έναν ιδανικό κόσμο τα smartphones θα διαρκούσαν για πάντα, αλλά, δυστυχώς, ακόμη και το πανίσχυρο iPhone έχει ημερομηνία λήξης.

Μετά από μερικά χρόνια, η Apple σταματά να παρέχει στις παλαιότερες συσκευές κρίσιμες ενημερώσεις. Αυτές δεν είναι απαραίτητες μόνο για την ομαλή λειτουργία του iPhone σας, αλλά και για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Αν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του iOS που δεν συντηρείται πλέον, οι χάκερ μπορεί να έχουν βρει τρόπους να εισέλθουν σε αυτό – και η διόρθωση δεν θα φτάσει όπως συμβαίνει στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του iOS.

Οι ειδικοί ασφαλείας της Kaspersky προτρέπουν τους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του τηλεφώνου τους μόλις αυτό δεν υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα.

«Τα απαρχαιωμένα τηλέφωνα βρίθουν από μη επιδιορθωμένα exploits που οι χάκερ σκόπιμα αναζητούν και καταχρώνται», αναφέρει η εταιρεία.

«Η απόκτηση ενός νεότερου, υποστηριζόμενου τηλεφώνου θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον εαυτό σας προστατευμένο από μια παραβίαση δεδομένων».

Για τον λόγο αυτόν, είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε το λειτουργικό σας σύστημα ενημερωμένο εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να υποστηρίζεται.

«Τα patches ασφαλείας που περιλαμβάνονται σε αυτές τις ενημερώσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του τηλεφώνου σας», συνεχίζει η Kaspersky.

«Αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να σταματήσει ολόκληρες οικογένειες κακόβουλου λογισμικού από το να κερδίσουν τη μάχη του πολέμου των δεδομένων σας».

Τα καλά νέα είναι ότι η Apple τείνει να υποστηρίζει τα iPhone για πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

Ποια iPhone δεν υποστηρίζονται πλέον;
Από την κυκλοφορία του iOS 16, τα ακόλουθα μοντέλα iPhone δεν υποστηρίζονται πλέον:

iPhone
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPhone 4
iPhone 4S
iPhone 5
iPhone 5C
iPhone 5S
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6S
iPhone 6S Plus
iPhone SE
iPhone 7
iPhone 7 Plus
Αν το iPhone σας υποστηρίζεται ακόμα αλλά δεν χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του iOS, είναι καλύτερο να το ενημερώσετε τώρα.

Είναι δωρεάν, οπότε αξίζει τον κόπο για την ασφάλεια της συσκευής σας.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σου αρέσει